Anja van Aalen

Glasatelier Anja
[javascript protected email address]
Anja van Aalen

In 2005 werd ik geraakt door de schitterende kleurenpracht van een glaspaneel. Vanaf dat moment wilde ik alles leren en weten over dit bijzondere materiaal. Tijdens o.a. de postacademiale opleiding Master-Glass (cum laude afgesloten in 2010), heb ik de mogelijkheden en onmogelijkheden van glas leren kennen.

Mijn hart ligt bij het ontwerpen en vervaardigen van (monumentale) glaskunst. Mijn ontwerpen kenmerken zich door kleur, beweging en vloeiende lijnen. De natuur in al zijn facetten speelt hierbij een grote rol. Ik wordt dagelijks geraakt door de fantastische structuren, kleuren en vormen die overal om ons heen te vinden zijn. Dat zie je zeker terug in mijn werk. Naast het ontwerpen en vervaardigen vind ik het restaureren van oude glaspanelen bijzonder boeiend. Tijdens een restauratie wordt je aan de hand van de oude meester meegenomen; hoe heeft hij het paneel gemaakt, eventuele problemen opgelost, op welke wijze en met welke gereedschappen heeft hij iets geschilderd? Een andere vraag die tijdens een restauratie van een bijzonder paneel altijd aan de orde komt is; hoe kan ik zoveel mogelijk origineel materiaal redden en wanneer dat niet kan, zo goed mogelijk reconstrueren. Een hele zoektocht maar altijd een uitdaging en eer om dit te mogen en kunnen doen.

Verder deel ik mijn kennis en vakmanschap door het geven van vakcursussen als vakdocent voor het Ambachtshuis Brabant en het Kunstencentrum De Werckwinckel. Kortom het werken met glas in al zijn facetten, is voor mij een passie geworden.

Ben jij geïnteresseerd? Neem rustig vrijblijvend contact op.

Ik maak zowel werk in opdracht als vrij werk.

Ik kijk graag in alle rust samen met jou naar je ideeën en wensen. Daarnaast ga ik kijken waar het werk komt. Hoe is daar het licht, de lichtinval, de kleuren in de ruimte ……etc.

Met al deze informatie ga ik ontwerpen.

Na goedkeuring ga ik aan de slag. Hierbij is het zorgen voor hoge kwaliteit en een goede afwerking een zeer belangrijk onderdeel in het hele proces. Wanneer nodig en mogelijk combineer ik diverse glastechnieken om zodoende ideeën en fantasieën om te kunnen zetten in een schitterend eindresultaat.

Het uiteindelijke resultaat is altijd authentiek en uniek en is voor mij pas geslaagd wanneer het werk de klant verrast, ontroert en raakt.

Anja van Aalen