Titia Felderhof

Glasatelier Felderhof
[javascript protected email address]
Titia Felderhof

Glas heeft altijd een belangrijke plek in mijn leven gehad. Als kind graveerde ik glazen met mijn opa en mijn eerste ervaring met glas in lood was in het atelier van mijn moeder. Na een opleiding aan het conservatorium bleek het tastbare materiaal glas een sterkere aantrekkingskracht uit te oefenen dan muziek.

De combinatie glas en architectuur boeit mij het meest. Het platte vlak is mijn uitgangspunt. Ik zoek naar de mogelijkheden voor het vullen van ruimte met licht. Ruimte is vrij, beschikbaar en onaangetast en ik mag er mee spelen. Iedere toeschouwer heeft zijn of haar eigen beleving. Glas geeft mij inspiratie en houvast. Het daagt mij uit een andere werkelijkheid te creëren.

Glas is een fantastisch materiaal en hoe meer ik verschillende technieken, zoals glasappliqué, fusen, casten, leer beheersen des te meer ik het materiaal naar mijn hand kan zetten. Dit is een proces waar ik nog een leven lang over kan doen.

Mijn atelier Titia Felderhof Glasatelier is in Amersfoort. En heel concreet ben ik inzetbaar voor nieuwe ontwerpen in glas met verschillende soorten technieken, van klein tot groot. Restauratie van glas-in-lood, brandschilderwerk (restauratie en nieuw) en workshops voor glas-in-lood en brandschilderen.

Titia Felderhof

 

Opleidingen:
Conservatorium van Amsterdam hoofdvak dwarsfluit
Opleiding Master-Glass

Prices:
Winner of The Glass Prize 2017 by Warm Glass UK: First prize in category "Other Glass"
With Utopia