Mieke Manders

Glasatelier Manders
[javascript protected email address]
Mieke Manders

Het werken met glas is als componeren met licht. Als muzikant ben ik gewend te spelen met lijnen en kleuren waardoor ik een beeld schep voor de toehoorder. In feite doe ik met glas hetzelfde. Het materiaal glas is door zijn veelzijdigheid in vorm en kleur zeer fascinerend, en op vele manieren toepasbaar. Ik word zelf ook keer op keer weer uitgedaagd door de spiegel, die steeds een andere werkelijkheid weergeeft , waardoor je telkens weer verrast wordt.

Wat ik enorm belangrijk vind in mijn werk is dat je er steeds nieuwe dingen in kunt ontdekken en dat het daardoor boeiend blijft. Naast het vervaardigen van glas in lood houd ik me ook bezig met mozaïek, brandschilderen en applicaties, en ik maak objecten van dikglas. Ik hou er van om vrij werk te maken en dat ook af en toe te exposeren, maar ik werk ook graag in opdracht.

Als docente voor klarinet en saxofoon ben ik  verbonden aan de afdeling kunsteducatie van Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Daar geef ik op de vrijdagavond sinds een aantal jaren ook de cursus glas in lood.

Tevens ben ik lid van Glaspact, een glaswerkcentrum aan de Hultense weg in Tilburg.  Regelmatig geef ik daar ook een korte cursus glas in lood voor beginners.         

Daarnaast heb ik mijn eigen glasatelier aan het Rubensplein.

Mieke Manders