Monique Vaes

Glasatelier Vaes
[javascript protected email address]
Monique Vaes

Glaskunst en tekenen

Licht... . . en de wereld komt tot leven! Schetsen ontstaan en worden boeken vol tekeningen, die vervolgens panelen glas of fusewerk worden. Door glas is er letterlijk en figuurlijk meer licht en luchtigheid in mijn werk gekomen.

Romaanse kunst

De Eva van Autun was inspiratie voor het zeegezicht I en II .Het geheel straalt idyllisch geluk uit. Niet door beschaving bedorven. Duiveltjes en engelen zijn voor mij pioniers van de onder- en bovenwereld. De emoties weergegeven in deze kunst zijn direct en gevoelsgebonden. Ook het werk fidélité, een relikwiehuisje, is op een Romaans beeldhouwwerk geïnspireerd (al deze werken zie www.glasateliervaes.nl).

Persoonlijk

Mijn leven is goed... Als ik met mijn handen bezig ben en nieuwe dingen creëer, dan gaat het prima. Maar ik kende ook de duistere kant van depressie en psychoses; dan zie je ook véél, maar op een andere manier. Dat kan ook heel erg mooi en fijn zijn, maar wel eenzaam. Kunst is voor mij een manier om dat weer te geven en te delen met anderen. In de vogelserie helpt het glas me de felheid van de ervaren kleuren weer te geven.

Inspiratiebron is het boekje ' De weg van de mens' van de Chassidische godsdienst filosoof Martin Buber

Ieder draagt iets  kostbaars in zich
Wat in geen ander te vinden is
Dat te vinden is zijn  weg
In den beginne is er relatie,  alle werkelijke leven is ontmoeting.
God woont daar waar men hem toelaat, zo kan het goddelijke zich in de dingen om ons heen openbaren.

Opdrachten

Elke keer is het anders, ik fotografeer de ruimte, praat met de klant en let natuurlijk op de lichtinval. Daarna komen de ideeën, schetsen, collages en zo ontstaan er nieuwe panelen, altijd in overleg met de klant.

Interesse?

Wilt u kijken of mijn werk u aanspreekt, bel of mail me , er is ruimte voor een kop koffie en een gesprek.  U kunt me ook volgen op Instagram. Mocht u geïnteresseerd zijn in de prijzen dan kunt u mij ook benaderen, ik ben niet gebonden aan een galerie.

Monique Vaes