Nelie Anderson

[javascript protected email address]
Nelie Anderson

Als kleuter al was ik geboeid door de potjes met glazen kraaltjes en was ik verrukt als de zon er  doorheen scheen en de mooiste kleuren en vormen op de muur toverde. Helaas bleek er geen tekentalent aanwezig en dus werden de ambities op artistiek vlak omgezet naar een andere grote liefde: het zingen. Eerst op grote koren, daarna veel zanglessen, solistische uitvoeringen met een bevriende pianiste en daarnaast sedert vele jaren het zingen in kleine ensembles.

Na mijn huwelijk begon ik samen met mijn man een glashandel. Ik verzorgde de administratie, om zelf meer met glas bezig te kunnen zijn herinnerde ik me de liefde voor het het ‘schilderen met licht’ wat glas in lood doet. Omdat er in de nabije omgeving geen cursus glas in lood te volgen was, werd het Tiffany. Hiermee was een grote liefde geboren. Later ging ik ook zelf lesgeven.

Om tot een verdere ontwikkeling te komen werd contact gezocht met Sibylle Gielen. In een drie uur durend gesprek werd steeds meer duidelijk dat Sibylle een plaats voor mij zag binnen de Master-Glass opleiding. Een opleiding met als speerpunt het werken met glas vanuit de kunst.

Dit bleek een geweldige uitdaging. En na struikelen en weer opstaan werd de opleiding in 2013 afgesloten met het diploma. Binnen de opleiding bleek al dat het experiment een belangrijk onderdeel is binnen mijn werk. De combinatie van glas met andere materialen inspireert me en ook mijn eerste liefde ‘Tiffany’ wil ik graag inpassen in het hedendaagse kunstwerk. Verder werd het werken met glas in de oven een grote passie die ik nog graag verder wil uitbouwen.

Voor het maken van ontwerpen maak ik graag gebruik van foto’s en de computer. Door het opheffen van het eigen bedrijf heb ik momenteel geen atelier, maar plannen om toch weer verder te gaan zijn verregaand.

Momenteel wordt een gedeelte van mijn werk geëxposeerd in Oud-Beijerland.

Nelie Anderson