Evelien de Bruijn

Atelier de Lampion
[javascript protected email address]
Evelien de Bruijn

Atelier de Lampion is mijn werkplaats, vernoemd naar het atelier in textielprints dat mijn vader begin jaren 60 oprichtte. Ik ben Evelien de Bruijn. Ik studeerde bouwkunde in Delft en werkte sinds 2006 freelance als ontwerper/architect. Op zoek naar meer creatieve vrijheid besloot ik me te specialiseren in glaskunst. Ik volgde een jaar de cursus Glazenier aan de vakschool Schoonhoven, waarna ik een glasatelier oprichtte. In 2017 heb ik de monumentale glaskunstopleiding Master-Glass in Tilburg voltooid. 

Ik ontwerp en maak glasramen en -kunstwerken voor particulieren en bedrijven. Daarnaast exposeer ik mijn vrije werk, sieraden en gebruiksvoorwerpen.

Mijn werk draait om het menselijk leven. Ik maak gebruik van vlakglas, vaak in combinatie met andere materialen om mijn werk te realiseren. Ik vind glas een fascinerend materiaal om mee te werken. In de kwetsbaarheid van glas, zie ik de kwetsbaarheid van mensen. Ik zie ook de hardheid, kleur en reflectie. Met die zintuigelijke eigenschappen van het materiaal, breng ik menselijke verhalen, hun emoties, worstelingen en euforie in beeld.

Ontwerpen is mijn passie: of het nu een opdracht is of vrij werk, het is altijd een groot plezier om een project te realiseren. Vlakglas is een uitdagend materiaal, dat in combinatie met andere materialen, zoals lood en brandschilderwerk, nog altijd verrassend en vernieuwend kan zijn.

Evelien de Bruijn