Sibylle Gielen

Glasatelier Immanuel
[javascript protected email address]
Sibylle Gielen

Sibylle Gielen werd in 1944 geboren in het Poolse Bydgoszcz (Bromberg). Van 1962 tot en met 1967 studeerde ze aan de Fachhochschule Niederrhein in Krefeld (Duitsland) het vak monumentale kunst bij professor Gustav Fuenders met glasverwerking, glasbewerking en de restauratie van glas-in-lood als specialisme. Verder verdiepte zij zich daar ondermeer in mozaïek, fresco’s en glasetsen. Zij studeerde cum laude af in glasschilderkunst, etstechnieken, mozaïek, muurschildering en restauratie.

Sinds 1968 werkt zij in Nederland als vrij beeldend kunstenaar en ging zij zich tevens bezig houden met de decors, de regie en de dramaturgie van vrije theatergezelschappen. In 1978 raakte ze als docente verbonden aan de Nederlandse Volkshogeschool en vanaf dat moment is ze op meerdere vlakken binnen het onderwijs actief geworden. Daarnaast is zij sinds 1981, toen zij lid werd van de avant-garde kunstenaarsgroep ‘De Fabriek’, ook bezig met performancetheater, onder andere met glas en andere materialen. Tien jaar lang was zij vaak op tournee door Europa. Vanaf 1995 heeft zij een eigen glasatelier (Immanuel) voor monumentale kunst in Tilburg.

Van 2002 tot 2017 leidde zij de opleiding Master-Glass in Tilburg.

Zij geeft regelmatig exposities en performances in binnen- en buitenland (Duitsland, Denemarken, Italië, Polen, Frankrijk, Oostenrijk, België en Zwitserland)