Expositie Galerie De Roos met werk van Nelie Anderson, Monique Vaes en Mieke Manders

Galerie De Roos exposeert van 4 t/m 25 oktober werk van drie glaskunstenaars: Monique Vaes, Mieke Manders en Nelie Anderson.
De expositie is op zondag 4 oktober om 14.30 uur geopend door Sibylle Gielen.

Nelie Anderson

Het werken met glas is voor Nelie een zoektocht om haar gevoelens uit te beelden.
Toen deze expositie vorm kreeg en een titel moest worden gevonden, schoot haar de dichter Hans Lodeizen te binnen. Jaren geleden had zijn dichtbundel grote indruk op haar gemaakt: iedere zin is vervuld met een zielsverlangen naar geluk.
Nelie houdt van experimenteren en van het combineren van glas met andere materialen zoals hout, steen en/of metaal.

Nelie Anderson

Monique Vaes

‘Het uiterlijk behang’ inspireerde ook Monique tot het maken van een gebrandschilderd portret bij dit gedicht. Tijdens het samenstellen van de te exposeren werken bleek gaandeweg dat de thematiek van Lodeizen, het alleen zijn, de eenzame weg van de mens, goed aansloot bij haar andere werken waarvoor de inspiratiebron grotendeels de filosofie van Martin Buber was. Hij schrijft over het unieke van ieder mens en de eenzaamheid van de zoektocht naar het kostbare in jezelf.
Zij vindt met name het gelaat van de mens het meest sprekend voor het weergeven van dit innerlijke proces.

Monique Vaes

Mieke Manders

Het werken met glas is als componeren met licht. Als muzikant is Mieke gewend te spelen met lijnen en kleuren waardoor ze een beeld schept voor de toehoorder. In feite doet ze met glas hetzelfde. Het materiaal glas is door zijn veelzijdigheid in vorm en kleur zeer fascinerend, en op vele manieren toepasbaar. Ze wordt zelf keer op keer weer uitgedaagd door de spiegel, die steeds een andere werkelijkheid weergeeft, waardoor ze telkens weer verrast wordt.
Naast het vervaardigen van glas in lood houdt zij zich ook bezig met mozaïek, brandschilderen en applicaties. Tevens maakt zij objecten van dikglas. 

Mieke Manders

Bezoekersinformatie

De Galerie is geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 – 17.00 uur.
In verband met de Covid-19 maatregelen vragen we u te reserveren voor de opening.
U kunt zich hiervoor aanmelden via galeriederoos@gmail.com of telefonisch 013 – 5436541.
Daarnaast vragen we u in de galerie gepaste afstand te houden. Tijdens de overige expositiedagen wordt uw aanwezigheid genoteerd.

Galerie De Roos
Veldhovenring 25
5041 BA Tilburg
www.galeriederoos-tilburg.nl 

Terug naar overzicht

Auteur:Publicatie: 17 oktober 2020

Nelie Anderson

Nelie Anderson