LED - Licht En Donker; expositie glaskunst op LED-licht; Noordkade, Veghel.

      

EXPOSITIE

LED - Licht En Donker: glaskunst op LED-licht

De Compagnie, Noordkade, Veghel
Te zien tot en met 10 april 2022

Deelnemende kunstenaars:
Anja van Aalen, Astrid Ballijns, Liesbeth Boon, Evelien de Bruijn, Titia Felderhof, Dagmara Gielen-Bernacka, Sibylle Gielen, Wim Gielen, Erwin Kuunders, Mieke Manders, Monique Vaes, Susanne Vreeburg

Glaskunst in silo's

De Noordkade, ooit een fabriek waar veekoeken werden gemaakt, is tegenwoordig een echte hotspot voor kunst en cultuur, eten en ontspanning. In de zes silo’s van deze voormalige veevoerfabriek in Veghel (Noord-Brabant) exposeren de Master-glass-kunstenaars glaskunst op LED-licht, die speciaal voor deze tentoonstelling is gemaakt. De letterlijk in het donker schitterende werken komen in de hoge betonnen schachten prachtig tot hun recht!

Impressie tentoonstelling

Ontwerpen op LED

De groep beeldende kunstenaars heeft zichzelf de opdracht gegeven om voor de expositie een of meer werken te maken op LED-licht en daarmee te laten zien wat voor mogelijkheden monumentaal (vlak)glas allemaal heeft. Gekozen is voor een vast formaat LED-verlichting van 60 x 60 cm. Verder was iedere kunstenaar volledig vrij in onderwerpkeuze en uitvoering. Dat heeft geleid tot heel persoonlijk en divers werk waarin allerlei glasbewerkingstechnieken zijn gecombineerd, zoals glas in lood, appliqué, glasfusing, zandstraaltechniek, graveertechniek, brandschildering en powderprinting.

Voor wie gewend is om glas voor daglicht te maken, is het ontwerpen op LED-licht een aparte uitdaging. Het kale licht van een LED-plafondplaat geeft namelijk niets cadeau. Bij de glaskeuze en glasbewerking moet daar dus rekening mee gehouden worden. Mooi meegenomen is dat deze kunstwerken gewoon aan de muur kunnen hangen, en je niet afhankelijk bent van daglicht.

Praktische informatie

De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel.
De tentoonstelling is te zien tot en met 10 april. De toegang is gratis.

Adres: Verlengde Noordkade 10-12, Wiebenga silo, 5462 EH Veghel
Parkeren: bij P1, Cultuurfabriek
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12:00-17:00 uur en zondag van 14:00-17:00 uur 

Informatie: www.decompagnie.art 

Liesbeth Boon

Liesbeth Boon