Glas In Zicht - Glas in de Architectuur

Glas In Zicht belicht het ‘alledaags’ decoratief glas in kozijnen, deuren en ramen in Nederland, maar ook het zogenaamde ‘bouwglas’, met unieke exemplaren van glazen bouwstenen en dakpannen.

Voor het eerst wordt over dit soort glas in Nederland een tentoonstelling georganiseerd voor een breed publiek. Diverse decoratietechnieken vanaf 1850 passeren de revue: gebrandschilderd glas in lood, geëtst glas, gebogen glas, mousselineglas, maar ook zeefdrukken en glas in beton. Aanleiding voor de expositie is uitgebreid onderzoek over Glasfabriek Bouvy (1854-1926), evenals de recente aanwinsten van de kleurrijke glas-in-loodramen uit de periode 1920-30 van Thorn Prikker en Kamerlingh Onnes. Met workshops, wandelingen en een fotoproject wil het Nationaal Glasmuseum de ogen openen voor de schoonheid en variatie van glas in architectuur in de eigen leefomgeving, in huis en om de hoek.

Tijdens Glas In Zicht zijn er volop activiteiten: lezingen, workshops, wandelingen, excursies en een speciaal fotoproject.

Van 19 april t/m 10 november 2019
Nationaal Glasmuseum
Lingedijk 28-30, Leerdam

Voor meer informatie, bezoek de website van het Nationaal Glasmuseum.

Terug naar Agenda

Auteur:

Liesbeth Boon

Liesbeth Boon