Master-Glass op stap; Genk 12 september 2020

Labiomista

Op 12 september hebben wij een rondleiding gekregen van een kruisbestuiver (gids) die ons het universum van Koen Vanmechelen liet zien en ervaren. Een enthousiaste man met een passie voor het werk van Vanmechelen.

Koen Vanmechelen

De Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen (1965) is als internationaal befaamde, interdisciplinaire kunstenaar een van de meest veelzijdige denkers van zijn tijd. Hij beweegt zich op het snijvlak van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap.
Als een moderne Uomo Universale versmelt Vanmechelen kunst, natuur en kennis, reikend naar iedereen en alles wat hem in zijn tocht kan helpen grenzen te doorbreken. De resultaten van zijn experimenten slaat hij op in elke mogelijke drager: van zeer expressieve schilderijen en tekeningen, fotografie, performances, sculpturen, video, innovatieve 3D-technieken, glaswerk, (levende) installaties, tot praktische interventies in gemeenschappen en wetenschap.

Labiomista

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Vanmechelen’s wonderlab. Hij noemt het LABIOMISTA. Ontleed het woord en je vindt bio van leven, en mista van mix.
Terwijl je in een 24 hectare park de weg vindt door een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.

tekst van website: labiomista.be

Veel van het werk was in combinatie met glas. Daar gingen de Master-Glassharten natuurlijk harder van kloppen.
LABIOMISTA is meer dan de moeite waard. Wij waren er met prachtig weer en met dank aan Anja van Aalen die deze excursie georganiseerd heeft!

www.labiomista.be
Marcel Habetslaan 50 te Genk

 

 

Terug naar overzicht

Auteur:Publicatie: 15 september 2020

Titia Felderhof

Titia Felderhof